Veelgestelde vragen

Rookmelders

Waarom gaat mijn rookmelder gaan in alarm wanneer ik niet kan zien roken?

Elk van deze situaties kan veroorzaken ongewenste alarmen:

Rookmelder moet mogelijk worden verplaatst.
Installeer rookmelders minstens 7 meter (20 voet) van apparaten zoals ovens, die verbranding deeltjes produceren. Alarmen moet minstens 3,5 meter (10 voet) zijn vanaf een hoge luchtvochtigheid, zoals douches en wasruimtes, en minstens 1 meter (3 voet) van warmte / AC openingen waar mogelijk.

Bedek of sensor kamer wordt bedekt door stof of vuil. Rookmelders zien er soms schoon, maar stof kan ophopen in de cover, zelfs in nieuwbouwwoningen. Stofzuig rookmelders regelmatig gebruik van de zachte borstel.

Insecten bedekt of verstopt de sensor kamer. Maak de rookmelder schoon met de zachte borstel van uw stofzuiger. Om de herhaalde problemen, schoon voorkomen en behandelen van de omgeving met een insectenwerend middel (Spuit geen ROOKALARM).

Alarm werd geactiveerd vanuit een ander deel van het huis. In een systeem van onderling verbonden AC of AC / DC alarmen, het apparaat dat het alarm afgaat is in een ander deel van het huis - rook aanwezig kunnen zijn, maar je kunt het niet zien.

Stroomonderbrekingen tot AC / DC rookmelders. Deze rookmelders kunnen alarm kort wanneer de stroom wordt onderbroken, dan hersteld. Stroomonderbrekingen komen vaak voor in gebieden waar nutsbedrijven schakelen roosters in de vroege uren van de ochtend.

Een losse elektrische aansluiting op AC of AC / DC rookmelders. In AC of AC / DC rookmelders, kunnen losse verbindingen met tussenpozen ontkoppel de voeding van de rookmelder. Het effect is hetzelfde als een stroomstoring. Wanneer de stroom wordt hersteld, de deelnemingsrechten kunnen alarm kort.

Waarom moet rookmelders piepen met tussenpozen?

Dezelfde factoren die ongewenst alarm veroorzaken kan intermitterende alarm veroorzaken. Stof, insecten en stroomonderbrekingen. Zie vorige vraag voor meer informatie. De "piep" kan ook worden veroorzaakt door:

Batterij bijna leeg
Als de batterij in een rookmelder zwak wordt, zal de rookmelder "piepen" ongeveer een keer per minuut om u te waarschuwen dat de batterij moet worden vervangen.

Waarom wordt een rookmelder geluid als ik op de testknop?

Probeer het volgende alvorens te veronderstellen het alarm reageert niet:

Zorg ervoor dat u niet per ongeluk op de silencebutton (als model heeft de functie).
U kunt per ongeluk hebben geduwd de stilte knop, die de testfunctie tijdelijk uit. U kunt vertellen dat het toestel in de stilte modus als het rode lampje snel knippert, en het alarm "piept" ongeveer een keer per minuut tot 15 minuten. De testfunctie wordt weer normaal wanneer het rookalarm niet langer in stilte modus.

Houd de testknop langer.
Probeer de testknop ingedrukt te houden tot 10 seconden (20 seconden op foto-elektrische modellen.)

Controleer de voeding.
Zorg ervoor dat de batterij correct is geïnstalleerd en knapte helemaal op zijn plaats. Zelfs als het alarm klonk kort wanneer de batterij raakte de terminals, moet je nog steeds zorgen dat het goed is vastgeklikt op zijn plaats. Als de accu los, het kan niet de rookmelder op de juiste stroom te voorzien.

Zorg ervoor dat de AC-stroom is ingeschakeld.
AC en AC / DC-eenheden zal een lampje (rood of groen) continu straalt wanneer ze krijgt stroom hebben.

10-Jaar modellen ALLEEN (De rookmelder mag niet naar behoren zijn geactiveerd. Als het tabblad brak weg voordat het alarm werd geactiveerd, kunt u een tandenstoker gebruiken om de schakelaar te verplaatsen naar het alarm te activeren.

Waarom heeft het alarm toen ik een batterij installeren of schakel de netstroom?

Het is normaal dat de rookmelders kort geluid (tot 5-10 seconden) wanneer ze worden opgestart. Als het alarm blijft klinken en geen rook aanwezig is, kan de oorzaak zijn:

Onvoldoende batterij of netstroom.
Zeer lage batterijen of onvoldoende elektrisch vermogen (brown out) kan een continu zwak klinkende alarm veroorzaken. Voor DC-modellen, vervang de batterij (DC). Voor AC of AC / DC-modellen, koppelt u tijdelijk de macht in dienst paneel totdat de brown out voorbij is. Als u niet de netstroom te herstellen, kan je rookmelders u niet waarschuwen voor een brand.

Onverenigbaar waarschuwingssysteem.
Als een incompatibele alarm of hulpinrichting is gekoppeld aan een reeks AC of AC / DC rookmelders, kan het systeem veroorzaken alarm.

Hoeveel rookmelders kunnen worden verbonden?

Het maximum aantal rookmelders dat BRK adviseert moet worden verbonden is 12.

Als u gebruik maakt van een netvoeding systeem met de DS700RF interlink basis dan het maximum aantal alarmen die kunnen worden verbonden is 50.

Waarom hoor ik de batterij bijna leeg “piep” als de batterij is nieuw?

Elk van deze situaties kan een bijna lege batterij chirp veroorzaken:

Heeft uw rookmelder een pauzeknop?
Als dat zo is, kan de knop zijn gedrukt per ongeluk. Het alarm zal nu "piepen" een keer per minuut tot 15 minuten.

Weet je zeker dat het de rookmelder?
Andere apparaten hebben vergelijkbare lage batterij kwettert of waarschuwingssignalen.

Zelfs "nieuwe" batterijen niet vers zijn.
Als batterijen worden opgeslagen, vooral in koude gebieden zoals koelkasten, verliezen ze hun lading sneller. Controleer altijd de datum frisheid op de verpakking bij de aankoop van nieuwe batterijen.

Wat vervangende batterijen kan ik gebruiken?

Controleer uw gebruikershandleiding of het etiket op de achterkant van het alarm.
Gebruik nooit oplaadbare batterijen.

Waarom kan ik geen gebruik maken van oplaadbare batterijen?

Controleer uw gebruikershandleiding of het etiket op de achterkant van het alarm.

Gebruik nooit oplaadbare batterijen omdat ze niet altijd een consistente lading.

Wat is het verschil tussen optische en ionisatie rookmelders?

Ionisatie rookmelders - algemeen meer effectief bij het opsporen vlammende vuren die snel brandstoffen verbruiken en verspreidde zich snel. Bronnen van deze branden omvatten papier branden in een prullenbak, of vet branden op een fornuis.

Optische rookmelders - algemeen gevoeliger dan ionisatie technologie op het opsporen van grote deeltjes van de rook, die meestal in grotere hoeveelheden worden geproduceerd door langzaam smeulende branden, die kunnen urenlang smeulen alvorens vlam te vatten. Bronnen van deze branden kunnen sigaretten branden in beddengoed of meubels.

Ik Manual mijn gebruikershandleiding kwijt. Kan ik een nieuwe krijgen?

U kunt een vervangende handleiding te verkrijgen op twee manieren:

We sturen u graag of de gelijkwaardige instructies vervanging gebruiker.
Houd het modelnummer handig bij het aanvragen van een vervangende handleiding. E-mail ons of bel 0800 389 3921

Handleidingen huidige gebruiker worden ook geplaatst in de manuele download sectie van de site.

Waarom heeft de National Fire Protection Association (NFPA) bevelen aan dat huis rookmelders worden vervangen na 10 jaar?

Net als alle apparaten met elektronische componenten, rookmelders hebben een beperkte effectieve levensduur.

Aangezien elektronische apparaten, rookmelders zijn onderworpen aan willekeurige defecten. In 10 jaar is er ongeveer een 30% kans op falen voor vervanging. Na 15 jaar is de kans zijn beter dan 50/50 dat het alarm is mislukt. Dat is een te groot risico te nemen. Vervangen van alarmen na 10 jaar beschermt tegen de gecumuleerde kans op falen, maar maandelijks testen is nog steeds de eerste, beste middel om te zorgen dat uw alarm werkt.

Koolmonoxidemelders

Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide (CO) is een onzichtbaar, reukloos gas.

Het is een veel voorkomende bijproduct van onvolledige verbranding geproduceerd wanneer fossiele brandstoffen zoals hout, steenkool, houtskool, benzine, kerosine, aardgas of olie verbranden.

Waar komt koolmonoxide vandaan?

Het is een natuurlijk bijproduct van onvolledige verbranding.

Koolmonoxide kan worden geproduceerd door gas of olie apparaten zoals een oven, droger, fornuis, oven, boiler of kachel. Wanneer apparaten en ventilatieopeningen goed werken, en er is voldoende frisse lucht in uw huis om volledige verbranding mogelijk te maken, de sporen van CO geproduceerd zijn meestal niet gevaarlijk.

Deze omstandigheden kunnen leiden tot CO-niveau snel stijgen:

  • Apparaat defect, dwz de warmtewisselaar op uw oven scheuren.
  • Vent, rookkanaal of schoorsteen wordt geblokkeerd door puin of zelfs sneeuw.
  • Open haard, houtkachel of houtskool grill is niet goed geventileerd.
  • Voertuig laat draaien in een aangebouwde garage en CO sijpelt in het huis.
  • Meerdere apparaten actief zijn op hetzelfde moment, strijden om beperkte frisse lucht. Dit kan onvolledige verbranding veroorzaken en CO, zelfs als alle apparaten zijn in goede staat.

Waarom is koolmonoxide gevaarlijk?

Omdat CO berooft je bloed van zuurstof.
Wanneer u koolmonoxide inademt, het bindt met de hemoglobine in het bloed, het verplaatsen van levengevende zuurstof. Dit produceert een giftige stof in je bloed genaamd "carboxyhemoglobine" (COHb). Na verloop van tijd, kan blootstelling aan CO je ziek maken. Slachtoffers blootgesteld aan genoeg koolmonoxide kan hersenbeschadiging lijden of zelfs sterven.

Volgens het tijdschrift van de American Medical Association (JAMA), 1500 mensen per jaar sterven als gevolg van CO-vergiftiging en nog eens 10.000 ziek. Omdat je niet kunt zien, ruiken of proeven koolmonoxide, het kan je ziek maken voordat je zelfs weet dat het er is.

Wat zijn de symptomen van koolmonoxidevergiftiging?

Mild Belichting:
Lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven, vermoeidheid, griepachtige symptomen.

Medium Belichting:
Kloppende hoofdpijn, slaperigheid, verwardheid, snelle hartslag.

Extreme Exposure:
Convulsies, bewusteloosheid, hart-en longfalen. Extreme blootstelling kan leiden tot hersenschade en de dood.

Is koolmonoxide lichter dan lucht?

Koolmonoxide weegt ongeveer hetzelfde als lucht.

Wat is het niveau van CO zal mij of mijn familie pijn?

Dit is verschillend voor elke persoon.

Want het is een gif, raakt iedereen op verschillende niveaus. Leeftijd, grootte, en gezondheid zijn andere factoren die het effect van CO heeft op hen kan bepalen. U moet contact opnemen met uw eigen arts voor advies over deze vraag.

Iedereen is het risico van koolmonoxidevergiftiging, maar sommige mensen zijn meer kwetsbaar. Ongeboren baby's, baby's, kinderen, senioren en mensen met hart-of longproblemen zijn op hoger risico van CO-vergiftiging.

Wat betekent “frisse lucht” bedoel je?

Verplaats iedereen in het huis om een ??locatie met frisse lucht.

De "frisse lucht" bericht gedrukt op het gezicht van nieuwere CO-melders is een herinnering aan alle gezinsleden te verplaatsen naar een plaats met frisse lucht als het alarm klinkt. Je moet niet de stekker uit of verplaats de CO-melder zelf.

Wat moet ik doen als het CO-alarm afgaat?

Als het alarm klinkt, als volgt reageren:

1. Controleer of er iemand wordt ervaren van de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging - hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid of andere 'griepachtige' symptomen: -

2. Open de deuren en ramen om te ventileren.

3. Schakel alle brandstof-verbrandende apparaten waar mogelijk en stoppen met het gebruik ervan.

4. Ontruim het pand verlaten van de deuren en ramen open.

5. Ring uw gas of andere brandstofleverancier op hun noodnummer.

6. Niet opnieuw betreedt de woning tot het alarm is gestopt.

7. Roep onmiddellijk medische hulp voor iedereen die lijden onder de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging (hoofdpijn, misselijkheid), en adviseren dat koolmonoxidevergiftiging wordt vermoed.

8. Niet meer de brandstof verbrandende apparaten gebruiken totdat ze zijn hecked door een deskundige. In het geval van gastoestellen moet dit een gas Safe geregistreerde installateur zijn.

9. Als er geen klachten bestaan??, werken de Test / Reset-knop en onmiddellijk het huis te ventileren door het openen van de ramen en deuren.

10. Het alarm kan worden uitgezet door op de Test / Reset-knop.

Zal CO alarmen gaslekken opsporen?

No

Hoe lang duurt een koolmonoxide alarm mee?

Dit is afhankelijk van het type alarm je hebt. Het moet ongeveer 5 jaar, dan moet worden vervangen door een nieuwe CO-alarm. Bij twijfel controleer je handleiding.

Waar moet ik mijn woon koolmonoxide alarm installeren?

Installeer minstens een CO-melder in de buurt en binnen elk apart slaapgedeelte.

In dezelfde ruimte als het apparaat en voor extra bescherming, installeer een extra CO-alarm in de omgeving van - maar niet direct naast - de brandstof brandende hitte bronnen. Het wordt aanbevolen je CO-melders tussen 1 tot 3 meter van deze apparaten installeren om loos alarm te minimaliseren.

Vermijd het lokaliseren van CO-melders direct naast de bronnen van vocht zoals badkamers en douches.

In twee verdiepingen huizen, installeert u een CO-melder op elke verdieping van het huis. Als je een kelder, installeer dat CO-melder aan de bovenkant van de keldertrap.

Is er ergens zou ik niet CO-melders te installeren?

Vermijd deze locaties:

DO een CO-melder in garages, keukens, oven kamers of in een extreem stoffige, vuile, vochtige of vettige gebieden niet vinden.

Plaats GEEN units in direct zonlicht, of plaatsen die blootstaan ??aan extreme temperaturen. Deze omvatten ongeconditioneerde kruipruimtes, onafgewerkte zolders, niet geïsoleerde of slecht geïsoleerde plafonds en veranda's.

CO-melders mag niet gelegen zijn in verkooppunten bedekt door gordijnen of andere obstructies, in turbulente lucht bij plafondventilatoren, wartmeafvoer, airconditioners, frisse lucht inlaten of open ramen. Blazen lucht kan CO voorkomen dat het bereiken van de CO-sensoren.

Is een CO-melder voldoende voor mijn huis? Zo niet, hoeveel moet ik hebben?

Installeer een CO-melder op elke verdieping van uw huis.

Hoe hoog moet ik mijn CO-melder te installeren?

Voor het gemak van het bekijken kunt u het alarm ongeveer 1,5 meter (5 feet) lokaliseren van de vloer.

Koolmonoxide weegt ongeveer hetzelfde als lucht en verspreidt zich gelijkmatig door de kamer / woning. Kies een plaats waar de CO-melder schoon en uit de buurt van kinderen en huisdieren blijven. Zie uw gebruikershandleiding voor specifieke installatie-eisen.

Waarom doet mijn CO-melder geluid wanneer er geen probleem lijkt te zijn?

Vergeet niet, CO is een reukloos, kleurloos gas. Als uw koolmonoxide alarm afging, ontdekte het CO Zorg ervoor dat niemand heeft geen symptomen van CO-vergiftiging.

Hier zijn een paar situaties die alarmen kunnen veroorzaken:

De CO-melder moet worden verplaatst.
De CO-melder moet zich 5,5-7 meter (15-20 voet) weg van alle fossiele brandstoffen bronnen zoals ovens en kachels. Het moet op 3,5 meter (10 feet) uit de buurt van vocht, zoals douches.

Fossiele brandstoffen gestookte toestellen niet volledig verbranden van brandstof.
Controleer controlelampjes / vlammen voor blauwe kleur. Verschijning van blauwe vlammen geeft onvolledige verbranding-een bron van koolmonoxide.

Het type en de leeftijd van de koolmonoxide melder.
Als uw CO-melder is een met een SensorPack ® Module: De SensorPack ®-module moet worden vervangen na 2 jaar gebruik. Als u een plug-in alarm: Was het apparaat losgekoppeld en daarna weer aangesloten?

Waarom gaat het rode lampje knippert een keer per minuut op mijn batterij aangedreven alarm? Heb ik CO?

No.

Hoe test ik een CO-melder?

Houd de testknop aan de voorkant van het alarm tot het alarm afgaat.

Kan ik testen een CO-melder op een andere manier gebruiken dan op de testknop?

De test / pauzeknop is de enige juiste manier om de CO-melder te testen.

Kan ik de batterij verwijderen uit de CO-melder te zwijgen of op nul zetten?

NO!

Waarom heeft de hoorn “piepen” een keer per minuut op mijn batterij aangedreven CO-melder?

De batterij kan leeg of zwak zijn.

Is de batterij Licht geel of groen? Als het geel, betekent dit dat de batterij bijna leeg is. Vervang deze door een nieuwe batterij.