Handige Links


Europese Fire Academy (EFA)Europese Fire Academy

De Europese Fire Academy (E?A) is een high level netwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in brandpreventie, reddingsdiensten en de civiele bescherming in Europa. We zijn toegewijd aan het leveren van best practice modellen op het gebied van brandpreventie in Europa. E?A is vastbesloten om onze doelgroep, zonder enige politieke of commerciële loyaliteit. Binnen ons netwerk brengen we samen senior brand professionals en vertegenwoordigers brandwonden slachtoffers van steden over heel Europa – waaronder Amsterdam, Berlijn, Boedapest, Dublin, Londen, Parijs, Stockholm, Den Haag en Warschau. De E?A netwerk biedt een cruciale schakel om politici, zowel op Europees als op nationaal niveau, en nodigt geïnteresseerde media en technologie partners om het netwerk aan te sluiten. Bedrijven op het gebied van interventie en preventie ondersteuning E?A als Technology Partners.

Voor meer informatie bezoek http://www.europeanfireacademy.eu/

 


 

Europese Burns Slachtoffers Association (EBCA)

EBCA (European Burn Slachtoffers Association) werd in juni 2008 Europese Burns Slachtoffers Associationopgericht door de “Association des Grands Brules de France” (Frankrijk) en “vzw Pinocchio asbl” (België) om de rechten van brandwonden patiënten in heel Europa te beschermen.

Doelstellingen EBCA zijn:

Om het bewustzijn van brandwonden gewonden en doden onder de EU-politici en beleidsmakers te verhogen.
De algemene doelstelling om het aantal brandwonden verkeersdoden in Europa te verminderen elk jaar – het EU-beleid en regelgeving op brandwonden preventieactiviteiten (rookdetectie, brandveiligheid van consumentenproducten, binnenlandse ontsnapping plannen) en nazorg (vergoeding ondersteuning van patiënten) te verbeteren en te ontwikkelen .
Deze belangrijkste doelstellingen worden gerealiseerd door het verzamelen beknopte brandwonden gewonden en doden statistieken EU, de oorzaken van deze letsels (analyse) en ook de preventieve maatregelen die genomen kunnen worden voor de toekomstige veiligheid (brandveiligheid).

Het is algemene doel EBCA op de wereldwijde stem voor de individuele (landgebonden) patiëntengroepen en is van plan om een beter begrip over alle elementen van burn zorg en brandveiligheid in heel Europa aanbieden.

Voor meer informatie bezoek www.ebca.info

 


 

Hateha